Prevrnjen bananin kolač
SESTAVINE:

Za vrhnjo plast:
* 42g kokosovega olja
* 3 banane - narezane na kolutke
* 26g kokosovega sladkorja
Za kolač:
* 122g pirine moke
* 68g mandljeve moke
* 66g kokosovega sladkorja
* 1 žlica pecilnega praška
* ščepec himalajske soli
* 100g mleka (kateregakoli)
* 2 žlici zmletih lanenih semen
* 42g kokosovega olja
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 2 pretlačeni banani
sladkor in v lepe vrste porazdelimo kolutke banane. Nato pripravimo še testo. Mokre sestavine dobro premešamo z metlico in ne pozabimo dodati "flaxegg" mešanice. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mokrim. Testo enakomerno previdno porazdelimo po vrhni plasti. Pečemo cca 35-45 min na 180°C. Ko je kolač pečen ga za 5 minut pustimo stati, nato ga "na glavo" obrnemo na pladenj. Pustimo da se ohladi. Zraven se super poda malo stepene sladke smetane. Pa dober tek! ;)
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

Komentarji (0)