Presno arašidova torta po Malincino
SESTAVINE:
Osnova:
* 150g mešanice semen (sončnice, sezam, lan)
* 100g mletih mandljev
* 150g izkoščičenih datljev
* 4 žlice kokosovega olja
* 2 žlici surovega kakava v prahu
Nadev:
* 4 banane
* 4 velike žlice arašidovega masla
* 4 velike žlice kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Čez noč namočimo datlje v vodi. V blenderju zmeljemo semena in mandlje. Jaz semena zmeljem v Braun Jug blender, ki jih res odlično zmelje. Semenom dodamo namočene datlje, kokosovo olje, surov kakav in še enkrat vse sestavine dobro zmešamo. Maso, ki je osnova torte damo v okrogli pekač in z žlico poravnamo. Osnovo pustimo 1 uro stati v hladilniku, da se strdi. Pripravimo še nadev v blenderju ali multipraktiku. Olupimo banane, jih narežemo na kolobarje, dodamo arašidovo maslo, kokosovo olje in malo vode. Vse skupaj zmiksamo in prelijemo na ohlajeno osnovo. Pripravljeno torto postavimo še za 2-3 ure na hladno. Po želji jo pred serviranjem okrasimo s kakavom, arašidi, kokosom ali svečkami.
Ker nimam stojala za torto, sem jo postavila ker na Braun mešalnik FP5160 - včasih se je pač treba znajti :)
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)