Presni veganski browniji
SESTAVINE:
Browniji:
*1 skodelica lešnikov
*1 skodelica kokosove moke
*2 skodelici datljev
*3/4 skodelice kakava v prahu
*ščep himalajske soli
*1 žlička vanilije
Krema:
*1/4 skodelice rastlinskega mleka
*1 skodelica temne čokolade
*2 žlici kokosovega olja
*1/4 skodelice kokosovega sladkorja
*ščep himalajske soli
Posip:
*lešniki
*kakavova zrna
OPIS POSTOPKA: Lešnike stresemo na pekač in jih pečemo 15 minut pri 180ºC. V mešalniku zmeljemo pražene lešnike, kokosovo moko, datlje, kakav, sol in vanilijo. Ko se zmes sprime in postane podobna testu jo preložimo v pekač, obložen s papirjem za peko in dobro potlačimo. Postavimo v zmrzovalnik za 10-15 minut. Vmes pripravimo kremo. Segrejemo rastlinsko mleko in mu dodamo narezano čokolado, kokosovo olje, kokosov sladkor in sol. Dobro premešamo, da se čokolada popolnoma stopi in zmes postane gladka. Ohlajene brownije na debelo namažemo s pripravljeno kremo in potresemo z nasekljanimi lešniki in kakavovimi zrni. Nato jih narežemo na kvadrate in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)