Presni arašid-banana-čokolada cheesecake
SESTAVINE:
1. plast:
* 125 g datljev
* 125 g mletih mandljev oz. mandljeve moke
* 100 g mletih lešnikov
* 3 žlice kokosovega olja
2. plast:
* 125 g predhodno namočenih indijskih oreščkov
* 150 g arašidovega masla
* ščepec soli
* vanilijeva aroma po želji
* 1 dcl vode od namočenih indijskih oreščkov
3. plast:
* Čokoladni namaz Cavalier (je brez sladkorja, slajen samo s stevijo)
4. plast:
* 125 g namočenih indijskih oreščkov
* 2 banani ali samo bananina aroma
* ščepec soli
* 0,5 dcl vode namočenih indijskih oreščkov (po potrebi)
OPIS POSTOPKA:
Priprava 1. plasti: v mešalniku zdrobimo dateljne, mandlje in lešnike do drobne teksture. Predlagam (v primeru manj močnejšega mešalnika), da zdrobite vsako sestavino posebej. Zdrobljene sestavine združimo v večji posodi, dodamo kokosovo olje in vse skupaj zmešamo v rahlo sprijemljivo maso. Tako dobljeno maso razporedimo po pekaču. Priporočam uporabo peki papirja. Če masa ni dovolj kompaktna, dodamo še nekaj stopljenega kokosovega olja. Pekač z maso postavimo v zamrzovalnik, pristopimo k pripravi druge plasti.
Priprava 2. plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine druge plasti. Pekač s pripravljeno prvo plastjo vzamemo iz zamrzovalnika in po njej enakomerno razporedimo pravkar pripravljeno drugo plast. Narejeno ponovno postavimo v zamrzovalnik za dobre pol ure.
Priprava 3. plasti: po preteku pol ure vzamemo pripravljeno iz zamrzovalnika in enakomerno nanesemo Cavalierjev čokoladni namaz. Ponovno zamrznemo za pol ure.
Priprava 4. plasti: v mešalniku do dobra zmeljemo vse sestavine četrte plasti. Vodo indijskih oreščkov dodajamo le po potrebi. V izogib dodatnemu sladkorju lahko namesto banane, uporabimo samo bananino aromo. Zamrznjeno torto iz treh plasti vzamemo iz zamrzovalnika in nanjo enakomerno razporedimo še četrto plast.Okrasimo in zamrznemo za 5 ur ali čez noč.
Namig: cheesecake lahko hranimo v zamrzovalniku dlje časa. En košček se odtali pri sobni temperaturi v pol ure ali v 30-ih sekundah v mikrovalovni pečici.
ČAS PRIPRAVE: 1h+ 5h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)