Presne, veganske, kokosovo-malinine tortice
SESTAVINE:
Podlaga:
* 100g ovsenih kosmičev (del lahko nadomestite tudi z mletimi oreščki)
* 50g kokosove moke
* 200g datljev (namočenih)
Krema:
* 1 pločevinka kokosovega mleka (v zamrzovalniku čez noč)
* 2-3 žlice agavinega / javorjevega sirupa (po okusu)
* 1-2 žlice kokosovega olja
* pest svežih ali zamrznjenih malin
* vanilija (po želji)
Ostalo:
* sveže maline
* stopljena temna čokolada + žlička kokosovega olja kokosovi ostružki
OPIS POSTOPKA: V multipraktiku zmeljemo ovsene kosmiče, oreščke in kokos, nato pa dodamo še namočene datlje. Zmes razporedimo v poljubne modelčke ter postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik. Pločevinko kokosovega mleka čez noč postavimo v zamrzovalnik. Nato jo odpremo, ter ven poberemo zgornjo, kremasto plast (tisto, kar ostane na dnu, lahko uporabimo za kakšen drug recept). To skupaj s poljubnim sladilom, kokosovim oljem ter malinami zmiksamo v gladko kremo. Razporedimo jo po podlagi ter pustimo v zamrzovalnik ali hladilniku dokler se ne strdi (najbolje čez noč). Preden postrežemo lahko okrasimo še s stopljeno čokolado, malinami, kokosom ter metinimi listki.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVIL: Ana Čeperlin
Komentarji (0)