Presne murvine mini tortice

* 1 + 1/3 skodelice datljev
* 1 skodelica mandljev
* 3/4 skodelice murv
* 3 žlice kokosovega masla/olja (v tekočem stanju)
* 1/2 vode
* ščepec himalajske soli
OPIS POSTOPKA: Skodelico datljev in skodelico mandljev namočite v vodi za pol ure. Vodo odlijte in v multipraktiku zmešajte datlje in mandlje. Iz dobljene mase oblikujte majhne skodelice in položite v hladilnik za eno uro. Za oblikovanje skodelic si lahko pomagate
tudi z modelčki za mafine.
V multipraktiku nato zmešajte 1/3 skodelico datljev, 3 žlice kokosovega masla, 1/2 skodelice vode, 3/4 skodelice murv in ščepec himalajske soli. Nadev nalagajte v skodelice, na nadev pa položite še cele murve. V hladilniku naj počiva vsaj eno uro.
ČAS PRIPRAVE: 150 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Kragelj (pokukaj na njeno lušno FB stran)

Komentarji (0)