Presna sladica z banano in robidami
SESTAVINE:
Podloga:
* 1 skodelica mandljev
* 1 skodelica orehov
* 1 skodelica datljev
* 1/2 skodelice presnega kakava
* 2 žlici kokosovega olja
* voda
* 1/2 čž vanilije v prahu
* 2 žlici kakavovih zrnc
Nadev:
* 2 banani
* 1 skodelica robid
Čokoladna masa:
* 1,5 skodelice datljev
* 1,5 skodelice vode
* 1/2 skodelice presnega kakava
* 1/2 skodelice kokosovega olja
* 1/2 skodelice kokosove moke
OPIS POSTOPKA: V multipraktiku zmešamo orehe in mandlje in potem postopoma dodamo še datlje. Mešano, da postane zmes gladka, nato pa dodamo še druge sestavine. Če je masa pregosta, dodamo še malo vode. Na tortni pekač položimo alufolijo in vanj prelijemo maso. Dobro potlačimo, da je dno čimbolj ravno. Na osnovo položimo na rezine narezane banane in robide (uporabimo lahko tudi kakšno drugo sezonsko sadje).
Čokoladno kremo pripravimo tako, da v multipraktiku zmeljemo datlje. Meljemo jih tako dolgo, da niso sesekljani v majhne koščke. Nato dodamo vodo in mešano še 1 minutko, da dobimo datljevo pasto, nato pa dodamo še kakav in kokosovo olje. Na koncu vmešamo še kokosovo moko. Čokoladno maso prelijemo po tortici in damo v hladilnik za 30 minut. Po želji okrasimo še s sadjem.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)