Presna malinina torta z okusom bele čokolade
SESTAVINE in POSTOPEK:
Podlaga:
* 200 g mandljev
* 15 kosov datljev
* 1 ščep vanilije v prahu
* 2 žlici presnega kakava
* 1 ščep soli
* 2,5 žlice fino mlete kokosove moke
* 4 žlice vode
Mandlje namočimo za vsaj 6 ur in jih damo nato v dehidrator, da se osušijo do suhega. Datlje namočimo, da postanejo mehki. Dehidrirane mandlje, namočene datlje in ostale zgoraj navedene sestavine zmešamo v multipraktiku. Zmes enakomerno razporedimo po pekaču za torto, velikosti 22cm. Na podlago nadevamo okoli * 30 lepih in svežih malin.
Nadev:
* 400 g indijskih oreščkov
* 0,5 l mandljevega mleka
* 160 ml skodelice agavinega sirupa
* 2 jedilni žlici limoninega soka
* ½ žličke vanilije v prahu
* 1 ščep soli
* 3 žlice sojinega lecitina
* 160 ml skodelice kakavovega masla
Vse sestavine zmiksamo v blenderju in po okusu dodamo še kakšen ščep soli ali vanilije. Zmes polijemo po podlagi in svežih malinah, 2 dcl mase pa pustimo v blenderju in ji dodamo
* 2 pesti svežih malin
* 2 žlici limoninega soka
Ponovno zblendamo in polijemo preko bele plasti, lahko pa tudi po želji oblikujemo kakšen vzorec, da se mase rahlo premešajo in tako dobimo vzorčasto torto. Veganska torta je pripravljena :)
ČAS PRIPRAVE: 120 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Založnik
Komentarji (0)