Presna limetina torta
SESTAVINE:
1. plast - podlaga:
* 200 gramov mandljev
* 100 gramov datljev
* žlica kakava
2. plast - limetina krema:
* 200 gramov indijskih oreščkov
* 400 ml kokosove vode
* izstisnjen sok 3 limet
* naribana lupinica 3 limet
* 100 gramov kokosovega masla
* 4 žlice agavinega sirupa
3. okrasitev:
* nekaj kolutov limete narezane na četrtinke
* kokosov čips
* naribana lupinica ene limete
OPIS POSTOPKA: Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico) ali pa vsaj za 6 ur. Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo.
V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto zmes oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo.
Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 8 -10 mm.
Za limetino kremo v blenderju zmeljemo indijske oreščke, kokosovo vodo, izstisnjen sok iz 3 limet, naribano lupinico 3 limet in agavin sirup. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 -4 cm.
Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe.Ko odstranimo tortni obroč, tortico okrasimo z nekaj limetinimi četrtinkami, kokosovim čipsom in po vrhu naribamo lupinico ene limete.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti
Komentarji (0)