Prebranec
SESTAVINE:
* 600 g belega fižola iz pločevinke
* 400 g čebule
* 4 stroki česna
* 1 žlica mlete rdeče paprike
* 1 žlička kurkume
* 3 velike žlice paradižnikove mezge
* 1 velika rdeča paprika
* 1 pekoč feferon brez semen (suh ali svež)
* olivno olje
* poper
* himalajska sol
OPIS POSTOPKA: Na vročem olju prepražimo narezano čebulo, dodamo česen, mleto papriko in kurkumo. Malo prepražimo in nato dodamo paradižnikovo mezgo, na drobno narezano rdečo papriko in feferon. Prelijemo z 3 dcl vode, solimo in popramo. Premešamo in kuhamo cca 10 minut na nizki temperaturi. Dodamo odcejen fižol in premešamo. Po potrebi dodamo še vodo, če je pregosto. Vse skupaj prelijemo v pekač in pečemo na 220 stopinj cca 45 minut.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Edita Globocnik
Odličen prebranec ga že ni več