To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Praznični jajčni kruh z brusnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Praznični jajčni kruh z brusnicami

SESTAVINE:
* 800 gramov pirine 
* 200 gramov ovsene moke 
* 3 cela jajca
* 1 rumenjak
* 450 ml vode (ali mleka)
* 1 kocka svežega kvasa
* 3 žlice ruma
* 1 zvrhana čajna žlička soli
* 4-5 žlic agavinega sirupa 
* 50 gramov masla
* 1 zvrhana žlica mandljevega masla (lahko izključite)
* 2 zvrhani pesti brusnic ali rozin
* 1 rumenjak + 2 žlici vode za premaz

OPIS POSTOPKA: 
1. V polovico tople vode vmešamo čajno žličko sirupa in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati vsaj 10 minut.
2. V drugo polovico tople vode narežemo maslo, dodamo mandljevo maslo in preostali sirup, ter rum. Počakamo da se maslo stopi. Jajca in rumenjak stepemo.
3. Moke premešamo in vanju vmešamo kvas. Nato vmešamo stopljeno maslo, nazadnje pa še jajca, rum in sol. Čisto na koncu vmešamo brusnice.
4. Testo gnetemo nekih 10 minut, nato pa ga pustimo vzhajati eno uro.
5. Po tem času ga prestavimo v dobro namaščen pekač in premažemo z rumenjakom zmešanim z vodo. Pustimo ga vzhajati nadaljnih dobrih 30 minut, nato pa ga položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 15 minut. Temperaturo znižamo na 180 in nadaljujemo s peko nadaljnih 45 minut. Ko se skorja dovolj rjavo obarva, kruh med peko pokrijemo z alu folijo.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Žontar - Anina kuhinja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti