Posipanka z breskvami in rikoto
Nadev:
* 2 jajci
* 30 g kokosovega olja
* 100 g kokosovega ali rjavega sladkorja
* 500 g rikote/albuminska skuta
* 400 g breskev
Testo:
* 300 g pirine bele moke
* sol
* 100 g kokosovega ali rjavega sladkorja v prahu
* 100 g kokosovega olja
* 1 žlička nastrgane limonine lupine
Posip:
* 100 g kokosove moke
* 50 g kokosovega olja
* 50 g kokosovega ali rjavega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Najprej naredimo testo za podlago. Vse sestavine ugnetite v gladko testo. Oblikujte ga v kroglo, zavijte v folijo za živila in spravite v hladilni za vsaj 30 minut.
Nadev: V čisto, suhi skledi stepite beljakov v trd sneg. V drugi skledi kremasto zmešajte kokosovo olje in sladkor. Dodajte rumenjaka in rikoto, dobro premešajte in na koncu narahlo vmešajte sneg.
Posip: V skledo stresite moko, ji dodajte kokosovo olje in jih med prsti drobite, dokler ne naste nekaj, kar spominja na malo večje drobtine. Primešajte sladkor.
Iz hladilnika vzemite testo in ga na rahlo razvaljajte. Z njim obložite pekač. Na testo zlijte nadev, vanj položite na krhlje narezane breskve, po vrhu pa posujte še z drobtinami.
Pečico segretje na 180 stopinj. Pekač za torto obložite s papirjem za peko. Pecite 40 minut oz dokler površina ne dobi zlate barve. Pustite, da se ohladi. Hranite jo v hladilniku, če je ne boste takoj zmazali.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)