Popečeni kruhki s česnom
SESTAVINE za 2 osebi:
* 6 rezin domačega pirinega kruha
* 2 glavi česna
* oljčno olje
* poper
* sol
OPIS POSTOPKA: Česnovi glavi prepolovimo (po trebuhu :)), damo v manjši pekač, pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo cca. 20 minut na 200°C. Česen vzamemo iz pečice. Rezine kruha damo na pekač obložen s peki papirjem in jih pokapamo z oljčnim oljem. Kruhke popečemo v pečici (grill, 200°C) za cca. 5 minut, toliko da postanejo hrustljavi. Medtem iz česnovih glav iztisnemo sredico, zmečkamo z vilico, solimo in popramo po okusu. Česnov namaz namažemo na popečene kruhke in postrežemo. To je moja zdrava različica priljubljenega "garlic breada" iz potovanj.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)