Popajevi zvitki
SESTAVINE:
* 500 g svežih listov špinače
* 50 g pšenične ali pirine polnozrnate moke
* 50 ml mleka ali ovsenega mleka
* soda bikarbona
* 3 jajca
* 2 žlici spiruline
* 2 žlici riževih (ali konopljinih) proteinov
* sol in poper po potrebi
Zakaj Popajevi? Glavna sestavina je špinača, bogat vir antioksidantov in vitamina K.
OPIS POSTOPKA: Špinačo skuhamo in odcedimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, počasi dodamo rumenjake, moko, ščepec sode, alge, proteine, sol, mleko in špinačo. Najbolje je, da pekač obložimo s papirjem za peko, nanj zlijemo špinačno zmes in jo z lopatico enakomerno razmažemo. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Biskvit vzamemo iz pečice, pokrijemo in počakamo, da se malo ohladi, nato ga zavijemo v rulado in pustimo 10 min. Med tem časom si pripravimo nadev po želji. Moj najljubši je z orehi, feta sirom in lososom. Ko imamo nadev pripravljen iz biskvita odstranimo papir za peko in enakomerno premažemo z nadevom. Rulado ponovno na tesno zvijemo in postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se sestavine dobro povežejo in se rulada sprime. Špinačno rulado razrežemo na poljubno debele rezine in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)