Polpeti iz cvetače
SESTAVINE:
* 1 cvetačna glava
* 1 čajna žlička soli
* 150 g naribanega sira
* 3 čajne žličke drobnjaka
* 1 žlička česna v prahu
* 1 žlica olivnega olja
* 1 žlička bazilike
* 1 žlička popra
OPIS POSTOPKA: Naribamo cvetačo, nato jo damo v posodo in dodamo pol čajne žličke soli. Zmešamo in počakamo 20 min. Pečico segrejemo na 200°C. Prenesemo cvetačo v drugo posodo obloženo z brisačo. Ovijemo brisačo in iztisnemo odvečno vodo. Prenesemo cvetačo nazaj v prvo posodo in zmešamo z naribanim sirom, drobnjakom, česnom, olivnim oljem, baziliko, poprom in s preostale pol žličke soli. To zmes oblikujemo v obliki polpetov in jih damo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo 35 do 40 minut oz. dokler se polpeti ne obarvajo zlate barve.
ČAS PRIPRAVE: 80 min
RECEPT PRIPRAVILA: Lara Prošič
Komentarji (0)