To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Polnozrnate tortilje s piščancem in jogurtovo (kebab) omako
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnate tortilje s piščancem in jogurtovo (kebab) omako

Slastne tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo ter osvežilno jogurtovo omako za vse ljubitelje mehiške kuhinje.

SESTAVINE: 
Za tortilje:
*4 polnozrnate tortilje
*250g piščančjih prsi
*1/3 sesekljane čebule
*ščepec paprike v prahu
*ščepec česna v prahu
*ščepec posušene bazilike
*ščepec himalajske soli
*riban sir
*2 žlici kokosovega olja
*1 konzerva koruze
*1 konzerva rjavega fižola
 
Za omako:
*1 grški jogurt (ali navaden)
*velika žlica kisle smetane
*ščepec česna v prahu
*ščepec origana
 

OPIS POSTOPKA: Prsi narežemo na manjše trakce in damo v večjo posodo. Nasekljano čebulo z vsemi začimbami, razen soli dodamo v posodo k mesu. Pokrijemo s krpo in pustimo vsaj pol ure, da se okusi pomešajo. V posodi segrejemo 2 žlici kokosovega olja ter vanjo stresemo meso z začimbami. Najprej pražimo, da meso dobi malce barve, nato pa zalijemo z vodo (približno 2 dcl oziroma toliko, da je vsebina posode lepo obdana s tekočino) in pokrijemo, da se duši. Vmes večkrat premešamo. Dokler meso še ni pripravljeno, po potrebi dodajamo malce vode,  pomembno pa je, da vsebina na koncu ne ostane čisto suha, temveč je meso obdano z malo omake. Vse skupaj solimo. Istočasno v drugi posodi segrejemo manjšo žličko olja, dodamo koruzo in fižol ter na rahlem ognju pražimo, dokler se fižol lepo ne zmehča (postane malo ''pacast'').

Ko je vse pripravljeno, nadevamo v tortilje, v vsako dodamo sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut-toliko, da se sir po vrhu lepo stopi.

Vmes pripravimo še omako-v grški jogurt dodamo žlico kisle smetane, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo in omaka je pripravljena.

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti