Polnozrnate testenine s korenčkom, papriko in špinačo
* 100-150 g polnozrnatih testenin
* 2 srednje velika korenčka
* 1 rumena paprika
* 8-10 špinačnih listov
* 1 strok česna
* sol
* poper
* rožmarin
* bazilika
* kokosovo olje
OPIS POSTOPKA: Korenje olupimo in narežemo na koščke. Papriko operemo, odstranimo semena in prav tako narežemo. Špinačne liste za 5 minut prekuhamo v vreli vodi. Česen olupimo in nasesekljamo na majhne koščke. Najprej na kokosovem olju prepražimo korenje in papriko. Ko se malo zmehčata, dodamo še česen. Ko se česen rumenkasto obarva, vse skupaj zalijemo z malo vode in v pokriti ponvi dušimo še pribl. 10 minut. Ko voda malce izpari, dodamo še špinačne liste, vse skupaj solimo, popramo, dodamo malo rožmarina, po želji tudi bazilike. Primešamo polnozrnate testenine, ki smo jih predhodno skuhali v vreli, malce osoljeni vodi.
Za prilogo se odlično poda rukola s češnjevim paradižnikom in balzamičnim kisom.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Komentarji (0)