Polnozrnata lešnikova rolada s kokosovo smetano
SESTAVINE:
Testo:
* 4 jajca
* 2 žlici agavinega sirupa
* 3 žlice polnozrnate pšenične moke
* 2 čajni žlički vinskega kamna
* 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
* 1 žlica kokosovega mleka
* 1 žlica light kisle smetane
Nadev:
* 2 pesti lešnikov
* konzerva kokosovega mleka (cca 400ml)
* 2 žlici light kisle smetane
* 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* par kapljic limoninega soka
* kokosova moka
OPIS POSTOPKA:
Testo: 4 jajca ločiš, stepeš v trd sneg s ščepcem soli. Rumenjake in 2 žlici agavinega sirupa penasto umešaš, dodaš cca 3 žlice polnozrnate pšenične moke, 2 čajni žlički vinskega kamna, 2 kapljici vanilijevega ekstrakta,1 žlico kokosovega mleka,1 žlico kisle smetane. Pečeš v pečici na 200 stopinj, da postane zlate barve. Pečeno testo zavijemo v vlažno krpo.
Nadev: Zmelješ 2 pesti lešnikov, pobereš smetano iz konzerve kokosovega mleka, dodaš 3 žlice kokosovega sladkorja, 2 kapljice vanilijevega ekstrakta, 2 žlici kisle smetane, par kapljic limoninega soka in kokosovo moko (toliko,da je masa kompaktna). Nadev premažeš čez testo, zviješ v rolado in postaviš v hladilnik za cca 1 uro.
RECEPT SESTAVILA: Katja Leber
Komentarji (0)