Polnjeni jajčevci
SESTAVINE:
* 4 jajčevci
* skodelica skuhane prosene kaše
* 2 korenčka
* 1 bučka
* feta sir
* začimbe
POSTOPEK PRIPRAVE: Proseno kašo skuhamo po navodilih z vrečke. Jajčevce preprežemo čez polovico in jim izdolbemo sredico. Korenčka, bučko in ostanke jajčevcev dobro operemo in naribamo. Naribano zelenjavo zmešamo s proseno kašo in začimbami. Z nadevom napolnimo jajčevce, po vrhu pa potresemo še na koščke razdrobljen feta sir. Pečemo v pečici na 220°C približno 20 minut. Postrezite še toplo.
Predlog za servisiranje: Polnjenje jajčevce položite na posteljico iz motovilca, jajčevce pa nato pokapajte z balzamičnim kisom.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Kragelj
Komentarji (0)