Polnjene piščančje prsi
* piščančje prsi
* kruh
* peteršilj
* mleko
* česen
* čebula
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* mešanica začimb mehiški chipotle
OPIS POSTOPKA: V vsako polovico piščančjih prsi vrežemo žepek. V posodici zmešamo na koščke narezan kruh, nasesekljan peteršilj, česen in čebulo, nato vse skupaj zalijemo z 2 žlicama mleka in žlico olivnega olja, ter malo posolimo in popramo. Maso dobro pregnetemo z rokami. Nato jo z žličko napolnimo v žepek piščančjih prsi in luknjo zapremo z zobotrebci. Meso nato še posolimo, popramo, jaz sem dodala še mešanico začimb mehišli chipotle in rahlo premažemo z olivnim oljem.
Jaz sem meso pekla na žaru, nekje približno 20 minut. Spečemo ga lahko tudi v pečici vendar je potem čas pečenja daljši.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)