Polnjen sladki krompir
SESTAVINE:
* 2 srednje velika sladka krompirja
* 2 žlici olivnega olja
* 1 manjša čebula
* 1 strok česna
* 1/2 bučke
* 1 skodelica rdečega fižola
* 1/2 skodelice koruze
* 1 skodelica paradižnikove omake
* 1 svež paradižnik
* 1/3 žličke mlete kumine
* 1/3 žličke mlete paprike
* 1/3 žličke čilija
* sol in poper (po okusu)
* 1 avokado
* svež peteršilj
* limeta
OPIS POSTOPKA: Sladki krompir olupimo, prepikamo z vilico, zavijemo v peki papir in pečemo v pečici na 180ºC, 1 uro. Na olivnem olju popražimo nasekljano čebulo in česen, nato dodamo narezano bučko, fižol in koruzo ter zalijemo z paradižnikovo omako. Začinimo po okusu in kuhamo 5-10 minut. Pečen sladek krompir prerežemo, ga napolnimo z fižolovim nadevom in dodamo koščke avokada, limetin sok, listke peteršilja.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)