Poletna osvežilna tortica
SESTAVINE:
* 2 beljaka
* žlička pecilnega
* merica proteinov/beljakovin v prahu (cca 20g) - okus po želji
* žlička Sukrina Gold - sladila brez kalorij
* 1 jajce
* 250ml vanilijevega (sojinega) mleka
* 2 merici vanilijevega protein desserta
* aroma burbonske vanilije
* 250g puste skute
* cca 200g zamrznjenih malin
* šop metinih listov
* žlica Sukrina Gold
* želatina/agar agar
OPIS POSTOPKA: Za testo najprej penasto unešamo jajce in oba beljaka, dodamo pecilni in sukrin ter mešamo še par minut da dobimo lepo penasto maso. Rahlo umešamo proteine in pečemo cca 10min v ogreti pečici na 170 stopinj. Medtem pripravimo vanilijevo kremo. Vanilijevo mleko zmešamo s protein dessertom v gosto strukturo, dodamo ekstrakt in skuto. Mešamo še par minut da se kremo dobro zgosti. Pustimo da se testo nekoliko ohladi, nato pa ga premažemo z vanilijevo kremo. Postavimo v hladilnik, medtem pa pripravimo še malinov preliv. V mešalcu zmeljemo maline in metine liste. Medtem po navodilih pripravimo želatino ali agar agar in jo skupaj s sukrinom primešamo malinovi zmesi. Prelijemo čez vanilijevo kremo in postavimo v hladilnik še za približno 3-4 urce.
ČAS PRIPRAVE: 30minut + 4 ure v hladilniku
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Žlajpah
Komentarji (0)