Poletna jagodno-smetanova torta
Sestavine za podlago:
* 4 jajca
* 60 g mleti lešniki
* 20 g beljakovin v prahu (okus čokolada)
Sestavine za kremo:
* jagode
* 7 dcl sladke smetane
* 50 g masla (kokosovega olja)
* 20 g beljakovin v prahu (okus vanilija)
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za podlago dobro premešamo in prelijemo v manjši pekač, ki smo ga predhodno namastili. Pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
Sladko smetano prelijemo v posodo ter kuhamo, dokler ne zavre. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo še nekaj minut. Med vretjem ji dodamo maslo in beljakovine v prahu (okus vanilija) ter tik preden odstavimo dodamo še jagode.
Pripravljeno kremo vlijemo v pekač, v katerem smo predhodno spekli dno in torto dobro ohladimo.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)