Polentina caprese pesto pica
SESTAVINE:
* 130 g polente (1 skodelica)
* 3,5 skodelice vode
* sol
* 1 dl paradižnikove mezge
* 250 g mozzarela sira
* 150 g češnjevega paradižnika
* 3 čajne žličke pesta od bazilike
* nekaj lističev sveže bazilike
* poper
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo polento. Moja skodelica je vsebovala 130 gramov polente, zato sem v kozico dala 3,5 dl vode in vanjo, še preden zavre, vmešala polento z metlico, da se ne naredijo grudice. Ko polenta začne vreti, dodamo malo soli, nato skuhamo glede na navodila na embalaži. Pripravimo pekač, nanj položimo peki papir in ga premažemo z malo olivnega olja. Ko je polenta kuhana, jo damo na pekač in enakomerno razporedimo s pomočjo žlice, lahko v krogu ali kvadratu, da dobimo debelino med 1 do 2 cm. Če je možno naredimo dvignjen rob, kot pri navadnem testu, da nadev ne pobegne. Lahko pustimo, da se malo ohladi. Na polovice razrežemo češnjev paradižnik. Na rezine narežemo mozzarelo. Na polento prelijemo paradižnikovo mezgo in jo z žlico enakomerno razmažemo. Nato položimo gor mozzarelo, vendar pustimo nekje 70 gramov za na konec. Razporedimo paradižnik in pokapljamo s pestom. Solimo po potrebi in dodamo še nekaj lističev bazilike. Pečemo za 10 minut na 250 stopinjah Celzija. Nato pico pustimo, da se malenkost ohladi. Pred strežbo potresemo še s preostalo mozzarelo, popramo in dodamo nekaj svežih lističev bazilike.
ČAS PRIPRAVE: 35 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)