Polentasta torta
SESTAVINE:
* 19 sliv
* 1 skodelica (približno 4 dcl) koruznega zdroba
* 1 skodelica mletih mandljev
* malo vode (po želji)
* 3 žlice ruma
* riglojeva marmelada (po okusu)
* 100 g temne čokolade (veganske)
* mandljevi lističi/koščki za posip
OPIS POSTOPKA: Slive operemo in narežemo v večji posodi, dodamo koruzni zdrob, mlete mandlje in rum. Vse skupaj premešamo (če želimo lahko dodamo malo vode). Pečemo v modelu za torte cca. 20 - 30 min na 180°. Priporočljivo je spremljati, kaj se dogaja v pečici. Počakamo, da se testo malo ohladi in ga premažemo z marmelado. Nato nad vodno paro raztopimo čokolado ter z njo premažemo torto. Za konec po čokoladi posujemo mandljeve lističe.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Špela Zelko
Komentarji (0)