Polenta v kakavu
SESTAVINE:
* 2 dl vode
* ½ dl koruznega zdroba
* ½ čajne žličke kokosovega sladkorja
* 4 dl mleka po izbiri
* 4 čajne žličke Happy Cacao mixa
OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo polento. Lahko jo pripravimo tudi v naprej. Za mero vzamemo kozarec s katerim lahko odmerimo 1 dl. V vročo vodo (2 dl) vmešamo koruzni zdrob in kuhamo 5 minut, da se zdrob zgosti. Vmes mešamo in dodamo kokosov sladkor. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi ter s tem tudi strdi. Pripravimo kakav oz. Happy Cacao mix (segrejemo 4 dl mleka in vmešamo 4 čajne žličke kakava) in vročega zlijemo v 2 krožnika. S pomočjo čajne žličke dodamo v vsak krožnik še koščke strjene polente in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + hlajenje polente
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty
Komentarji (0)