Polenta s šparglji
5
Hitro pripravljen in okusen recept s šparglji.
Video recept si poglej spodaj ...
SESTAVINE:
Za 4 osebe:
* 200 g rumenega koruznega zdroba (po domače polente)
* 500 g domačih špargljev
* 1 žlica masla
* 150 g naribanega sira
* 30 g parmezana
* olivno olje ali kokosovo olje
* himalajska sol
* poper
OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in narežemo na 2–3 cm dolge kose. Spodnje trde oz. olesenele dele odrežemo stran in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 min. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi skuhamo polento po navodilih. Ko je polenta kuhana ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo. V ponvi na oljčnem ali kokosovem olju na hitro popražimo narezane šparglje (brez olesenelih delov). Solimo in popramo. V pomaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev ter nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Pečemo v pečici na 180 stopinj 15 do 20 minut.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja
Tina Grum
Jaz sem naredila vegansko razlicico in je fantasticna!Cvetka Stopinšek
Super recept, zdrav in na hitro pripravljeno. Jaz bom pa dodala malo pikantne goveje salame. Ne veste kako je dobra in bo ravno prav pikantna in tudi "pasala" na to videti odlično pripravljeno polento s šparglji. Se žae veselim kuhanja!Barbara Marinšek
super recept, bom dodala še mal pancetke :DMalinca Natalija
Hojla,seveda lahko po lastni želji in okusu dodate tudi še druge sestavine. Dobra ideja.
Lep pozdrav
KLAVDIJA POHOLE
manjka le še češnjev paradižnik