To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Polenta s šparglji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polenta s šparglji

5

Hitro pripravljen in okusen recept s šparglji.

Video recept si poglej spodaj ...

SESTAVINE:
Za 4 osebe:
* 200 g rumenega koruznega zdroba (po domače polente)
* 500 g domačih špargljev
* 1 žlica masla
* 150 g naribanega sira
* 30 g parmezana
olivno olje ali kokosovo olje
himalajska sol
* poper

OPIS POSTOPKA: Šparglje operemo in narežemo na 2–3 cm dolge kose. Spodnje trde oz. olesenele dele odrežemo stran in iz njih pripravimo jušno osnovo za polento. Olesenele dele špargljev damo v vrel krop in jih kuhamo 10 min. Vzamemo jih iz vode in v isti vodi skuhamo polento po navodilih. Ko je polenta kuhana ji dodamo maslo, parmezan, sol in poper ter dobro premešamo. V ponvi na oljčnem ali kokosovem olju na hitro popražimo narezane šparglje (brez olesenelih delov). Solimo in popramo. V pomaščen pekač stresemo polovico polente. Nanjo razporedimo polovico špargljev ter nato postopek ponovimo. Na vrh potresemo nariban sir. Pečemo v pečici na 180 stopinj 15 do 20 minut.
 
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Anja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (5)

Tina Grum

Jaz sem naredila vegansko razlicico in je fantasticna!

Cvetka Stopinšek

Super recept, zdrav in na hitro pripravljeno. Jaz bom pa dodala malo pikantne goveje salame. Ne veste kako je dobra in bo ravno prav pikantna in tudi "pasala" na to videti odlično pripravljeno polento s šparglji. Se žae veselim kuhanja!

Barbara Marinšek

super recept, bom dodala še mal pancetke :D

Malinca Natalija

Hojla,
seveda lahko po lastni želji in okusu dodate tudi še druge sestavine. Dobra ideja.

Lep pozdrav

KLAVDIJA POHOLE

manjka le še češnjev paradižnik
Top hiti