Planica chia puding
SESTAVINE za 4 osebe:
* 250ml kokosovega mleka
* 250 ml nesladkanega mandljevega mleka
* cca. 50g chia semen
* 1 žlica javorjevega sirupa
* kokosov sladkor
* 8 jagod (sveže ali zamrznjene)
* 2 tablici temne čokolade
* 2 jedilni žlici kakavove mešanice
* vanilijeva pasta ali vanilijev strok
OPIS POSTOPKA: Kokosovo in mandljevo mleko segrejemo do vretja. Dodamo vanilijev strok (ali pasto po okusu), javorjev sirup po okusu in kuhamo cca 5 minut. Med tem jagode narežemo na koščke in skupaj z eno jedilno žlico kokosovega sladkorja in malo vode pokuhamo - da dobimo neke vrste jagodni sirup . Lahko tudi spasiramo s paličnim mešalcem. Vrnimo se k chia pudingu. Razdelili ga bomo na tri dele (ker ima Planica sladoled 3 sloje :))
- Prvo tretjino kuhanega chia pudinga damo v prvo posodo - zmešamo z jagodnim pirejem.
- Drugo tretjino damo v drugo posodo (primešamo lahko malo kurkume, da dosežemo rumeno - vanilija barvo
- Tretjo tretjino pustimo v skledi, v kateri smo puding kuhali. Kuhamo naprej, dodamo temno čokolado, da se raztopi in kakavovo mešanico v prahu. Po želji še dosladkamo.
Vse tri barve pudinga najprej damo ločeno v hladilnik, da se malo strdijo. Nato pa jih nadevamo v steklene kozarčke - čokoladni sloj spodaj, nato vanilija in na vrhu jagoda. Pudinge damo na hladno za nekaj ur, preden postrežemo. Okrasimo s kokosovimi kosmiči, goji jagodami ali sušenimi jagodami in z drobljenimi kakavovimi zrni.
Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)