Pita z indijskimi oreščki
SESTAVINE:
Testo:
* 300 g polnozrnate pirine moke
* 200 g masla (ohlajeno)
* 2 ščepca soli
* žlička stevie
* 2 ščepca kurkume (za lepšo barvo - po želji)
Nadev:
* 2 konzervi kokosovega mleka (čez noč ohlajeni v hladilniku)
* 200 g indijskih oreščkov (namočenih v vodi vsaj za 2 h)
* 2 žlici pravega kakava
* 1 strok vanilije
* 1-2 žlici stevie
Testo: Polnozrnati moki primešamo sol in stevio. Dodamo na kocke narezano ohlajeno maslo in gnetemo tako dolgo, da se testo sprime skupaj. Testo za pol ure postavimo v hladilnik. Na pomaščen pekač za pito razdrobimo ali narežemo testo in ga s prsti enakomerno pritisnemo nanj. Z vilicami nekajkrat prebodemo testo in pečemo v ogreti pečici na 180° 30 min.
Nadev: Namočene indijske oreščke odcedimo in damo v multipraktik. Z žlico dodamo samo kremast del ohlajenega kokosovega mleka, ki je na vrhu konzerve. Dodamo še kakav, stevio in notranji del vanilijevaga stroka. Vse skupaj zmiksamo v gladko zmes. Na ohlajeno testo, kremo enakomerno razmažemo in postavimo v hladilnik vsaj za 3 ure, da se strdi. Po želji postrežemo s stepeno sladko smetano, ki ji dodamo nekaj stevie.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Antikandida dieta
Komentarji (0)