Piščanec z indijskimi oreščki
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 300g piščančjih prsi
* sezamovo olje
* 2 žlici moke
* pol pora ali 1 čebula
* 1 zrno česna
* pisana paprika (1,5 paprike)
* indijski oreščki -
* korenček
* sojina omaka
* ostrigova omaka
* teriyaki omaka
* mlet čili
* 1 žlička mascovado rjavega sladkorja
* pol limete
* jedilni škrob
* basmati riž
OPIS POSTOPKA: Najprej papriko narežemo na majhne kose, prav tako tudi korenček. Čebulo ali por narežemo na lističe. Na olju prepražimo indijske oreščke, papriko in korenček. Paprika naj bo še "na zob", ko vsebino ponve damo na krožnik. Riž skuhamo na vodi (razmerje riž:voda je 1:2). Dodamo malce več olja in v ponvi popečemo/delno ocvremo koščke piščanca, ki smo jih prej solili, poprali in povaljali v moki. Dodamo tudi čebulo, da se počasi praži. Ko je piščanec pečen, dodamo pečeno mešanico indijskih oreščkov, paprike in korenčka. Ob strani ponve pa popražimo še na drobno sesekljan česen. Sedaj dodamo 1 žlico ostrigove, 1 žlico sojine omake, čili, žličko sladkorja. Po okusu dodamo še malo svežega soka limete. Pomešamo in pustimo v ponvi le toliko, da se okusi pomešajo. Cilj je, da bi paprika ostala še nekoliko hrustljava. Vlažnost omake lahko reguliramo z dodanima žlico ali dvema vode, gostoto pa z dodanim jedilnim škrobom (ki smo ga stopili v vodi). Riž serviramo v obliki kupčka na krožnik (pomagamo si z okroglo keramično posodico), zraven postrežemo našega piščanca z indijskimi oreščki in četrtino limete.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)