To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Piščančji paprikaš

Odlična in preprosta jed na žlico za vse ljubitelje paprike. Jaz sem za pripravo uporabila piščanca, po želji pa lahko uporabite tudi kakšno drugo meso.

SESTAVINE:
* 300g piščančjega mesa
* 3 paprike (jaz uporabim rdečo in rumeno, zelena mi je preveč grenka)
* pol čebule
* olivno olje
* 2 žlici paradižnikovega koncentrata
* 1l vode
* 2 veliki žlici paprike v prahu
* lovorjev list
* sol, poper, bazilika
* pol žličke trsnega sladkorja
 
OPIS POSTOPKA: Najprej drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso lahko prej po želji začinimo, jaz ga navadno samo malo solim in koščke pregnetem. Nato ga dodamo k čebuli s papriko vred, ki smo jo ravno tako narezali na koščke. Vse skupaj nato na hitro prepražimo še približno za 10-15 min. Jaz dodam papriko in meso v lonec na enkrat saj paprika spusti nekaj vode, tako se meso še bolj omehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo 2 žlici paradižnikovega koncentrata ter dobro premešamo. Dodamo še lovorjev list, papriko v prahu, sol, poper, baziliko in pol žličke rjavega sladkorja. 
Če imate raje omako malo bolj gosto, lahko pripravite še podmet, ki ga vmešate v omako.
Kuhamo približno 30 min, oz tako dolgo da se paprika omehča.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Alja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.

Top hiti