Piščančji paprikaš
Odlična in preprosta jed na žlico za vse ljubitelje

paprike. Jaz sem za pripravo uporabila piščanca, po želji pa lahko uporabite tudi kakšno drugo meso.
SESTAVINE:
* pol žličke trsnega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Najprej drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Meso lahko prej po želji začinimo, jaz ga navadno samo malo solim in koščke pregnetem. Nato ga dodamo k čebuli s papriko vred, ki smo jo ravno tako narezali na koščke. Vse skupaj nato na hitro prepražimo še približno za 10-15 min. Jaz dodam papriko in meso v lonec na enkrat saj paprika spusti nekaj vode, tako se meso še bolj omehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo in dodamo 2 žlici paradižnikovega koncentrata ter dobro premešamo. Dodamo še lovorjev list, papriko v prahu, sol, poper, baziliko in pol žličke rjavega sladkorja.
Če imate raje omako malo bolj gosto, lahko pripravite še podmet, ki ga vmešate v omako.
Kuhamo približno 30 min, oz tako dolgo da se paprika omehča.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)