Piščančji faitas
SESTAVINE:
* file piščančjih prsi
* rdeča paprika
* manjša čebula
* bučka
* šampinjoni
* por
* oljčno olje
* česen v prahu
* čili v prahu (po okusu)
* sol
* mleta rdeča paprika (po želji dimljena)
OPIS POSTOPKA: Pred pričetkom si pripravimo zelenjavo in meso. Zelenjavo narežemo na tanke rezine, meso pa na trakce. Čebulo drobno sesekljamo. Na oljčnem olju prepražimo čebulo in dodamo meso. Meso solimo in hitro prepražimo. Ko meso rahlo porjavi dodamo papriko, bučko in rezine šampinjonov. Začinimo po okusu in pražimo pri visoki temperaturi (najbolje se obnese praženje v voku). Tik pred koncem dodamo por in pražimo še dve minuti. Faito postrežemo poleg tortilj ali kakšne druge poljubne priloge. Pa dober tek :)
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)