Piščančji curry z rižem brez OH
Hitro in enostavno pripravljeno kosilo. Zraven postrežemo še skledo solate in imamo odlično, zdravo kosilo, ki bo prijazno tudi do naših kilogramov.
SESTAVINE:
* 1 velika čebula
* 3 stroki česna
* prb. 3 žlice olivnega olja
* 400 g piščančjih prsi
* 1/2 žličke ingverja v prahu
* 1/2 žličke čilija v prahu
* 1 žlica rdeče paprike v prahu
* 1 žlička curry v prahu
* 400 ml kokosovega mleka
* sol
* svež peteršilj
* riž brez ogljikovih hidratov
OPIS POSTOPKA: Na drobno nasekljamo čebulo. V kozico vlijemo olivno olje in prepražimo čebulo. Dodamo še nasekljan česen in prepražimo toliko, da zadiši. Meso razrežemo na majhne koščke in ga damo v kozico. Zraven vsujemo še vse začimbe in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo. Zalijemo s kokosovim mlekom ter solimo. Dobro premešamo in pokrijemo kozico. Kuhamo na nizkem ognju približno 30 minut. Meso bo postalo čisto mehko, omaka pa se bo lepo zgostila. Riž brez ogljikovih hidratov speremo na cedilu pod hladno vodo. Damo ga v vrelo vodo in kuhamo 3 minute. Dobro ga odcedimo in postrežemo skupaj s curry-em.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)