To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Piščančje prsi, riž in zelenjava iz pečice

SESTAVINE:Piščančje prsi, riž(rdeči rjavi in črni) ter zelenjava iz pečice
* piščančje prsi
* pol skodelice mešanice rjavega, rdečega in črnega riža
* poljubna zelenjava (polovica paprike, 1 korenček, malo brokolija, polovica bučke, šalotka)
* sol
* poper
* malo limoninega soka
* origano


OPIS POSTOPKA: Opereš piščančje prsi, osušiš in narežeš na poljubno velike kose. Pokapaš z malo limoninega soka, soliš in popraš ter čez posuješ malo origana. Na olivnem olju na hitro zapečeš prsi, samo toliko, da se rahlo zlato rjavo zapečejo (cca. 2 min na vsaki strani). Nato narežeš zelenjavo na poljubno velike kose (korenček in bučke najbolje na kolobarje). V globoko posodo za pečenje najprej dodaš riž in približno trikratno količino vode. Nato dodaš malo zelenjave, potem piščančje prsi in preostalo zelenjavo. Po vrhu razporediš še šalotko. Posodo postaviš v predhodno ogreto pečico, na približno 160°. Pečeš približno eno uro oz. dokler je riž mehek. Po potrebi dodaš vodo.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Polona Kotnik
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.

Top hiti