Piščančje peruti iz pečice
SESTAVINE:
*pol čebule
*1 čajna žlička paprike v prahu
*2 jedilni žlici paradižnikovega koncentrata iz tube
*1 jedilna žlica sezama
*800 gramov piščančjih peruti
*šopek svežega drobnjaka
*himalajska sol
*poper
*olivno olje
*4 jedilne žlice vode
OPIS POSTOPKA: Čebulo in drobnjak nasekljamo ter ju damo v veliko posodo, dodamo papriko v prahu, paradižnikov koncentrat, sezam, 2 jedilni žlici olivnega olja ter vodo. Začinimo po okusu s soljo in poprom ter vse skupaj premešamo, da dobimo lepo povezano marinado. Vanjo damo piščančje peruti ter jih dobro premešamo, da so vse pokrite v marinadi. Pekač malo namažemo z olivnim oljem ali uporabimo peki papir ter nanj razporedimo peruti ter jih še namažemo s preostalo marinado. Damo v predhodno ogreto pečico na 250 stopinj Celzija, vendar postavimo pekač višje od sredine, torej bližje grelcu. Pečemo do 15 minut, da se peruti zapečejo in zabarvajo, vendar pazimo, da se ne zažgejo. Še vroče postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek
Komentarji (0)