Piščanček v mandljevi skorijici
SESTAVINE:
* 200 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
* 2 jajci
* dehidrirana mandljeva moka (100 g) ali drobno mleti mandlji (150 g) ali mandlji v lističih (150 g)
* kokosovo maslo/olje
OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi očistimo kože in kosti ter narežemo na poljubno velike kose, lahko trakove. Jajca umešamo v globljem krožniku in vanja namočimo piščančje meso. Meso nato povaljamo v dehidrirani mandljevi moki. Če želite, da je piščanček bolj hrustljav, ga namesto v dehidrirani mandljevi moki povaljajte v mletih mandljih ali mandljevih lističih. Kokosovo maslo dobro segrejemo in v njem spečemo piščanca. V kolikor imate za pripravo obroka več časa, lahko piščančka spečete v pečici. V tem primeru pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj, s kokosovim maslom namažemo manjši pekač ter pečemo dokler ni skorjica zlato rjava.
ČAS PRIPRAVE: 25-30 min
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)