Pisani kitajski krožnik
SESTAVINE: * 250 g svinjskega stegna * dve večji čebuli * ena večja rdeča paprika * ena večja rumena paprika * šparglji * 100 g šampinjonov (tokrat sem uporabila konzervo) * 80 g indijskih oreščkov * sezamova semena (za posip) * kokosova maščoba začimbe: * biogetta * pisani poper * rdeča paprika * rožmarin * timijan * česen v prahu OPIS POSTOPKA: Meso operemo, osušimo in narežemo na poljubne kocke ali trakove. Vso zelenjavo očistimo in narežemo na tanjše rezine. Šparglje pokuhamo toliko, da se malo zmehčajo. Gobice operemo, indijske oreščke razdelimo na pol in shranimo. V voku raztopimo kokosovo maščobo in meso popečemo toliko, da postane lepe zlato rumene barve. Meso odstranimo in shranimo. V enakem voku, kjer smo pekli meso, popečemo še vso zelenjavo. Najprej dodamo čebulo. Ko ta postekleni, dodamo obe papriki in šparglje. Zelenjavo lepo popečemo, začinimo in premešamo. Dodamo gobice, indijske oreščke, sezam in meso. Celotno jed lepo premešamo, zalijemo z vodo in dušimo cca 30 min. Če obožujete zelenjavo in si želite še solate, si poleg postrezite skledo listnate zelenjave, ki jo začinite s soljo in prelijte z limono in dobrim domačim bučnim oljem. ČAS PRIPRAVE: 45 minut RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)