Pirini skutni žličniki
* 350 g skute (manj mastne)
* 30 g masla
* 2 jajci
* 180 g pirinega zdroba
* vanilj
* kokosovo olje
* drobtine
* kokosov sladkor
OPIS POSTOPKA:
Skuto in rahlo staljeno maslo zmešamo in dodamo 2 jajci, zdrob in vanilj (po želji). Maso dobro pregnetemo in pustimo v hladilniku približno pol ure. Potem oblikujemo kroglice in jih previdno položimo v osoljeno vrelo vodo. Žličniki so kuhani po prb. 15 minutah.
Žličnike previdno odcedimo in serviramo na krožnik. Čez žličnike polijemo drobtinice, ki smo jih prepražili na kokosovem olju. Sladkamo s kokosovim sladkorjem.
Po želji jih lahko prelijemo tudi s sadno polivko.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + kuhanje
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)