Pirini rezanci z lososom v smetanovi omaki
SESTAVINE:
* 200 g pirinih rezancev
* 200 g lososovega fileja (brez kože in kosti)
* česen
* bazilika
* rožmarin
* sol
* poper
* smetana za kuhanje
* kokosovo olje
* parmezan
OPIS POSTOPKA: Lososov file osolimo in popramo, narežemo na majhne koščke ter ga prepražimo na malo kokosovega olja. Dodamo nasesekljana 2 stroka česna in pražimo, dokler česen ne zadiši. Prelijemo s smetano za kuhanje, dodamo ščepec soli, malo popra, bazilike in rožmarina. Na zmernem ognju omako kuhamo še 10 minut, da se smetana rahlo zgosti. Kuhane pirine rezance prelijemo z omako in po želji potresemo s parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer
Komentarji (0)