Pirini rezanci s lososom, češnjevimi paradižniki, feta sirom in pinjolami
SESTAVINE:
* pirini polnozrnati rezanci
* file divjega lososa brez kože
* nekaj češnjevih paradižnikov
* pinjole (jih suho prepražimo)
* feta sir
* olivno olje
* himalajska sol
* poper
* origano,
* rdeča paprika
* rožmarin
* česen
* sok 1 limone
OPIS POSTOPKA: Lososu odstranimo kožo, ga narežemo na koščke in začinimo z origanom, mleto rdečo papriko, rožmarinom in limoninim sokom. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Lososa popečemo na oljčnem olju, solimo in popramo ter dodamo sveže stisnjen česen, nato dodamo narezane češnjeve paradižnike in pražimo 5 min. K lososu dodamo kuhane testenine in potrosimo s feta sirom. Hitro premešamo, nato serviramo. Potrosimo s praženimi pinjolami in dodamo še malo feta sira.
Pa dober tek:)
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc (Gurmanije kar tako...za vsak dan)
Komentarji (0)