Pirini krekerji s pesinim humusom
SESTAVINE:
Pirini krekerji:
* 1,5 skodelice pirine moke
* 1 žlička mešanice začimb
* 1 žlička himalajske soli
* 0,5 skodelice vode
* 2 žlici olivnega olja
Pesin humus:
* 1 kozarec kuhane čičerike
* 2 manjši kuhani pesi
* sok 1 limone
* 2 žlici tahinija
* 1 žlica olivnega olja
* ščepec soli
OPIS POSTOPKA: Za krekerje sestavine s kuhalnico zmešamo in nato z rokami dobro pregnetemo. Na peki papirju na tanko razvaljano, z nožem zarežemo zelene oblike in vsak košček prepikamo z vilico. Pečemo 15 min na 220 stopinj. Za humus damo v blender vse sestavine in zmiksamo do gladkega. Tako pripravljen zdrži v hladilniku par dni, odličen je kot namaz, pomaka za zelenjavo, razredčen z malo vode lahko sluzi kot dressing, z njim namažemo tortilje preden jih obložimo...
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)