Pirini cmoki s pršutom in mozzarelo
SESTAVINE:
* 200 g polnozrnate pirine moke
* 1 žlico jabolčnega kisa
* 1 žlico olivnega olja
* 1 ščepec soli
* 1 grški jogurt
* pršut
* lahka mozzarela v kroglicah
OPIS POSTOPKA: Testo zamesimo tako, da v posodi zmešamo moko, jabolčni kis, olivno olje, sol in jogurt. Testo na pomokani delovni površini pregnetemo in razvaljamo. Iz testa izrežemo majhne kroge, mozzarela kroglice ovijemo v pršut in jih položimo na sredino izrezanih krogov iz testa. Testo nato ovijemo tako, da dobimo »cmok«. Pripraljene cmoke kuhamo še na zmernem ognju približno 20 minut. Po želji jih lahko tudi hrustljavo popečemo.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)