Pirine štručke z lanenimi semeni brez kvasa
* 1 kg pirine polbele moke
* zavitek vinskega kamna
* laneno seme
* cca 3 dl vode
* sol
OPIS POSTOPKA: Zamesimo testo iz zgoraj naštetih sestavin. Oblikujemo štručke na pomokani površini ter jih pečemo približno 25 minut na 200 stopinj.
RECEPT SESTAVILA: Ana Golavšek
Malinca Nastja
Vinski kamen je naravno sredstvo za rahljanje testa, ki namesto fosfata (ki ga vsebuje pecilni prašek) vsebuje naravni vinski kamen. Prašek na osnovi vinskega kamna je nekoliko manj močan, zato ga moramo dodati nekoliko več kot pecilnega praška. Dobi pa se ga lahko v vseh bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo prehrano.Lucija
Kaj je to zavitek vinskega kamna? :)Malinca Nastja
Cca 3 dl vode - dodajaš počasi, da je testo prožno.DARJA
Super, recepti za kruh brez kvasa. Koliko pa približno dodaš vode?