Pirina tortica z breskvami
SESTAVINE:
* 1 liter mleka
* 1 skodelico pirinega zdroba
* pol žličke vanilije v prahu
* 8 žlic javorjevega sirupa (po želji tudi več)
* 3 jajca
* 3 breskve
* sukrin melis za posip
OPIS POSTOPKA: Mleko segrejemo in mu dodamo pirin zdrob. Kuhamo približno 5-7 minut in medtem občasno pomešamo. Dodamo še pol žličke vanilije v prahu in 2 žlici javorjevaga sirupa. Medtem z mešalnikom penasto zmešamo 3 jajca (4-5 minut). Dodamo še 6 žlic javorjevega sirupa in zmešamo. Jajčno maso dodamo kuhanemu zdrobu in vse skupaj zmešamo. Na vrhu dodamo še na koščke marezane breskve ali drugo sezonsko sadje. Pečemo v ogreti pečici 40 minut. Servirano posladkamo s sukrinom melis.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)