Pirina polnozrnata pica brez kvasa
SESTAVINE:
* 125 g pirine polnozrnate moke
* 125 g pirine mehke moke
* pol velike žlice oljčnega olja
* ščep soli
* pol pecilnega praška iz vinskega kamna
* 125 ml vode
* nadev po izbiri (paradižnikova omaka, sir, piščančje prsi, fižol, čebula, paradižnik, česen, ocvrto jajce... )
OPIS POSTOPKA: V večji skledi dobro zgnetemo sestavine za testo. Testo lahko damo malo počivati, ali pa takoj oblikujemo krog in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Jaz skorjo namerno pustim malo bolj debelo, na sredini pa pico "potapkam", da je bolj tanka. Nadevamo s paradižnikovo omako in dodatki po želji. Pico pečemo v pečici na 250°C (spodnji in zgornji grelec) 10-15 minut. Odvisno od debeline testa. Skorjo lahko pred peko o mažemo tudi z oljem.
ČAS PRIPRAVE: 30-45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)