Pirin zdrob s popečenimi bananami
* 1 dcl pirinega zdroba
* 5 dcl mleka
* žlica rjavega sladkorja ali medu (lahko tudi kokosov sladkor)
* ščepec himalajske soli
* kokosovo olje
* 1 banana
OPIS POSTOPKA: V mleko damo sol, sladkor ali med in malo kokosovega olja ter počakamo da zavre. Medtem narežemo banano na kolobarje, na teflonski ponvi segrejemo malo kokosovega olja in nanj stresemo banane ter jih pražimo dokler lepo ne zadišijo in se zmehčajo. Ko mleko zavre ogenj zmanjšamo in vkuhamo zdrob, nato pa neprestano mešamo približno 5 minut, da se zdrob napihne, zgosti in skuha. Ko je kuhan, vanj vmešamo banane. Stresemo v skodelico in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lavra Ambrož
Komentarji (0)