To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Pirin narastek z jabolkami

SESTAVINE (za 2 osebi):pirin-zdrob-z-jabolki
* 100 g polnozrnatega pirinega zdroba
* 0,5 l vode / mleka
* 2 jajci
* 2 žlici agavinega sirupa ali kokosovega sladkorja
* 2 jabolki
* limonin sok
* cimet (po želji)

OPIS POSTOPKA: Mleko ali vodo vlijemo v večji lonec. Rahlo posolimo in na zmerni temperaturi zavremo. Ko tekočina zavre, znižamo temperaturo in vanjo stresemo zdrob. Pri nizki temperaturi kuhamo približno 15 minut, da zdrob nabrekne in nastane gosta in kremasta zmes. Med kuhanjem zdrob večkrat premešamo. Kuhan zdrob preložimo v večjo skledo in ohladimo.
Jabolka operemo in po želji olupimo. Grobo jih naribamo v skledo. Dodamo limonin sok, cimet in vse skupaj dobro premešamo.
Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Srednje velik globok pekač namastimo z maslom ali damo vanj papir za peko.
V skledo damo 2 jajci in agavin sirup (ali kokosov sladkor)  ter z električnim mešalnikom penasto umešamo. Nato v skledo z ohlajenim zdrobom z ročno metlico umešamo zmes z jajci.
Polovico zdrobove zmesi vlijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Po zdrobovi zmesi razporedimo plast naribanih jabolk in jih prekrijemo s preostalo polovico zdrobove zmesi. Pekač za 30 do 40 minut potisnemo v ogreto pečico. Narastek je pečen, ko se na vrhu naredi zlatorjava skorjica.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + peka
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti