Pirin kruh brez kvasa s semeni
SESTAVINE:
* 200g pirine polnozrnate moke
* 200g pirine mehke moke
* pol pecilnega praška iz vinskega kamna (ali 2 žlički sode bikarbone)
* 1 bio jogurt (lahko tudi kokosov)
* 1 žlička soli
* 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
* 1-2 dl mineralne vode
* dodatki po želji: riban korenček ali pražena čebula ali pest semen
OPIS POSTOPKA: V večji skledi (za kruh) zmešamo vse sestavine s kuhalnico. Masa bo bolj mokra, ampak nič zato. Tako mora biti. Pripravite pekač (jaz uporabljam tistega za potico) in ga obložite s peki papirjem. Maso za kruh predevajte v pekač. Po vrhu lahko poslujete semena (mešanica semen, chia, kvinoja itd.). Kruh pečete na 200°C približno 50 min-1h. Nekje na polovici peke lahko zmanjšate temperaturo pečice na 180°C. Ko je kruh pečen, ga damo iz pečice in pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi. Šele nato ga lahko režemo. Lahko se poigrate z različnimi okusi kruha (čebulni, česnov, korenčkov) in posipi.
Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)