Pire rdeče leče s špinačo in roastbeefom
SESTAVINE za dve osebi:
* 150g rdeče leče
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 100g špinače
* 250g grškega jogurta
* Ena zvrhana jedilna žlica kisle smetane
* 200g roastbeefa
* 1/2 dcl belega vina
* Začimbe: olivno olje, sol, kumina
OPIS POSTOPKA: Rdečo lečo skuhamo v vodi, po navodilih proizvajalca. Čas kuhanja skrajšamo, če lečo en večer prej namakamo v vodi. S paličnim mešalnikom jo zmeljemo v pire. Na olivnem olju popražimo česen in čebulo. Dodamo na koščke narezan roastbeef, začinimo s soljo in kumino ter pražimo dokler se meso ne obarva rjavo in izloči lastni sok. Pod vodo operemo špinačne lističe, ki jih dodamo mesu. Mešamo dokler špinača ne oveni, nato vse skupaj zalijemo z belim vinom (sama sem uporabila Muškat otonel). Na koncu dodamo grški jogurt in kislo smetano in mešamo dokler se sestavini ne stopita. Postrežemo z rdečo lečo ali drugo poljubno prilogo (riž, kus kus, testenine, kvinoja) in serviramo.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)