Pire rdeče lece
SESTAVINE:
* polovica čebule, na drobno sesekljane
* skodelica rdeče leče
* žlička kurkume
* pol žličke himalajske soli
* ščepec popra
* 3 žlice olivnega olja
* sok polovice limone
* žlica tahinija
OPIS POSTOPKA: Idealen kot popestritev zelenjavnih skled, pomaka, priloga, namaz ali kar tako. Na olivnem olju popražimo čebulo, da se zmehča in zadiši. Med tem v slani vreli vodi skuhamo rdečo lečo do mehkega, cca 25 minut. Morebitno odvečno vodo odlijemo. V blenderju do gladkega zmiksamo popraženo čebulo, skuhano rdečo lečo in vse ostale sestavine. Pire v hladilniku zdrži par dni. Jaz sem ga tokrat postregla v skledi skupaj s surovo in pečeno zelenjavo ter fižolovimi polpetki.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)